2024. február 27 , kedd - Ákos, Bátor

Technológiai forradalom a startvonalon

A mesterséges intelligencia (AI) a technológiai forradalom küszöbén áll. Mindez alapjában változtatja meg a társadalmat, s ezeknek a fejlesztéseknek az értéke elérheti az 57, 6 milliárd dollárt 2021-re – az amerikai International Data Corporation elemzése szerint.

Az AI algoritmusokat nemsokára az élet minden területén fogják alkalmazni – a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig –, s a mindennapok számára a mesterséges intelligencia alapvető jelenség lesz a társadalom számára. Az AI terjedésében kulcsszerepet játszó okostelefonok mindenki kezébe elviszik a technológiát, minthogy 2021-re a világ lakosságának 60 százaléka használ majd okostelefont.

Várhatóan 2017 végére a világ lakosságának a fele már okostelefont használ, az elkövetkező négy évben pedig 8,1 milliárd okostelefont szállítanak le világszerte. Az okostelefonok magukban hordozzák a mesterséges intelligencia elterjedését, s miközben az okostelefonok intelligens készülékekké válnak, előre jelzik a felhasználó következő lépését, és cselekedni fognak helyette.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: ATV