2024. március 28 , csütörtök - Hajnalka

A DHL Express 2022-ben is elnyerte a Great Place to Work™ díjat

A DHL Express, a világ vezető logisztikai vállalataként egymást követő második évben nyerte el globálisan a világ legjobb munkahelye, azaz a Great Place to Work™ (GPTW) díjat, az eredményt a Fortune Magazin tette közzé éves listáján.

„A Great Place to Work™ díj elismeri folyamatos erőfeszítéseinket és elkötelezettségünket egy befogadó, pozitív és igazságos munkahely megteremtése iránt. Egy 120.000 munkatársat foglalkoztató, 220 ország számos pontján tevékenykedő vállalat számára ez figyelemre méltó eredmény” – mondta John Pearson, a DHL Express vezérigazgatója. „A világjárvány és az orosz-ukrán háború kezdete óta mindenki, aki a szállítmányozás területén dolgozik, a futároktól a központjainkban dolgozó kollégáinkig, a csapatvezetőktől a koordinátorokig döntő szerepet játszik abban, hogy a világ megfeleljen az új logisztikai kihívásoknak. Emberközpontú vállalat vagyunk, és a motivált alkalmazottak továbbra is kulcsfontosságúak globális működésünk sikeréhez. Nagyon örülünk ennek a sikernek, de ezután is törekszünk a fejlődésre, és a jövőben is újabb befektetéseket teszünk a lehető legjobb munkakörnyezet kialakítása érdekében a csapataink számára.”

„Számunkra munkatársaink a legfontosabbak, hiszen akkor lehetünk sikeresek, ha közösek a céljaink és mindenki a munkahelyi közösség tagjának érzi magát” – mondta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója. „A globális díj elnyerése óriási elismerés a DHL Express számára, hiszen a magyar kollégákat is megkérdezték a felmérés készítése során. Öröm egy olyan vállalatnál dolgozni, ahol a munkatársaink jelentik az első számú prioritást!”

A DHL Express számára kulcsfontosságú a kollégáink munkájának megbecsülése, ezért a vállalat évente számos munkavállalói kezdeményezést támogat: a „DHL’s Got Heart” lehetővé teszi és ösztönzi a kollégákat, hogy támogassák azokat a jótékonysági ügyeket, amelyek iránt nyitott a helyi kollektíva. A DHL4All kezdeményezés, amelynek célja az összetartozás kultúrájának megteremtése a munkavállalóink között, függetlenül nemzetiségüktől, faji hovatartozásuktól, esetleges fogyatékosságaiktól, nemüktől vagy szexuális irányultságuktól, a méltányos és befogadó gyakorlatok erős mozgatórugója. A „Certified International Specialist” (CIS) program inspiráló képzést és elköteleződési támogatást tartalmaz, amelyhez a vezetők minden segítséget megadnak, és amely a munkatársakat olyan ismeretekkel ruházza fel, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy nap mint nap kiemelkedő ügyfélkiszolgálást nyújthassanak.

A Great Place to Work™ az egyetlen olyan vállalati kultúra díj a világon, amely a győzteseket aszerint rangsorolja, hogy azok mennyire bánnak tisztességesen a munkavállalókkal. A vállalatokat az alapján értékelik, hogy képesek-e olyan nagyszerű munkavállalói élményt teremteni, amely átível a faji, nemi, életkori, esetleges fogyatékossági státuszon, illetve a munkavállalói identitás vagy munkakör bármely aspektusán. A World’s Best listára való első, 2017-es felkerülése óta a DHL Express több mint négyszeresére növelte mind a megkérdezett alkalmazottak, mind a felmérésben részt vevő országok számát, és ezzel a Great Place to Work™ által 2022-ben vizsgált multinacionális vállalatok közül a legtöbb emberre gyakorolt pozitív hatást világszerte. 2022-ben első alkalommal immár a DHL Express Magyarország munkatársai is részt vettek a felmérésben.