2024. március 28 , csütörtök - Hajnalka

Eljött a fenntartható munkahelyek forradalmának ideje

Világszerte 2500 szervízmérnök számára hirdet felvételt a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat.

A létszámbővítés egyben a vállalat fenntarthatósági törekvéseinek tanújele is, hiszen a 2500 pozíció mindegyike az éghajlatvédelmi törekvések támogatását segíti majd. A szervízmérnöki terület Magyarországon is bővülni fog, 2025-ig öt új pozíciót nyitnak meg hazánkban.

Az IPCC legutóbbi jelentése szerint az üvegházhatású gázok kibocsátásának 2025-ig tetőznie kell ahhoz, hogy a világnak esélye legyen a jövőbeni felmelegedést az iparosodás előtti szinthez képest 1,5 Celsius-fokra korlátozni. A jelentés egyértelműen kimondja azt is, hogy e cél eléréséhez radikális változtatásokra van szükség. A fenntartható és ellenálló jövő megteremtésének egyik kulcsa lehet az energia 4.0, vagyis az elektromos és digitális világ szinergiáinak kiaknázása. A növekvő “zöld gazdaságnak” is erre kell törekednie, mégpedig a fenntartható és körforgásos gazdasági megközelítés széleskörű alkalmazásával.

Zöld jövő, „zöld” szakértőkkel

Az új megközelítés azonban új szakértelmet is kíván, éppen ezért döntött úgy a Schneider Electric, hogy világszerte 2500 új szervízmérnöki munkakört hoz létre a fenti törekvések minél intenzívebb támogatása érdekében. Az új pozíciókba kiválasztott munkavállalók szakértelmükkel segítik majd a velük kapcsolatba kerülő vállalkozások energetikai döntéshozatalát, az aktív energiamenedzsmentet, ezzel is hozzájárulnak az éghajlatvédelmi célok eléréséhez.

Az újonnan felvett szakértők közös célja lesz ugyanis, hogy 2025-re több mint 10 millió tonnával csökkentsék ügyfeleik széndioxid-kibocsátását. A Schneider Electric már meglévő mérnökei 2021-ben 1 millió tonna széndioxidot takarítottak meg ügyfeleiknek, miközben az alkalmazott berendezések biztonságát és megbízhatóságát is javították például a szünetmentes tápegységek (UPS) esetében.