Jirí Menzel Sörgyári capriccio című filmje óta tudjuk, hogy a jó sörhöz nem akármilyen ételek dukálnak.
Sokan emlékezünk arra, hogy a sörgyár igazgatójának gyönyörű felesége milyen élvezettel itta a sört, és ette hozzá a jó sülteket.
Mihály Tamás séf is tudja, hogy fontos az italok és ételek megfelelő párosítása. A februárban nyílt Rizmajer Sörház konyhájáról eddig is szuperlatívuszokban beszéltek, nem csoda, hogy egyre többen térnek be ebédelni is.
-A konyhájukról eddig is csupa jót lehetett hallani. Ezért furcsa, hogy a múlt hét óta kisebb változás van az étlapon.
-Igen. A februári nyitás óta eltelt egy kis idő. Felmértük a vendégek igényeit és a változtatás mellett döntöttünk.
Sokan keresték a desszertet, ezért egy igazán finom pohárkrém is felkerült az étlapra főként a hölgyek kedvéért, valamint egy különleges ínyenc burger jalapenoval és lilahagyma chutney-val, no meg a séf ajánlataként csirkemell csíkok sörbundában coleslaw salátával. Egyébként pedig, ha már a Sörgyári capriccio került szóba, ott is elhangzik, hogy a változásoknak ideje van (nevet).
-Az ételekhez milyen sört ajánl ?
-A sörpaníros csirkéhez Cortez kukorica sört, hogy visszajöjjön az íz, az ínyencburgerhez pedig egy jó Cingulus portert.
Forrás: HRGlobe