2024. május 15 , szerda - Zsófia

Befektetői körútra indul a Konzum-Opus csoport

Fotó: Pixabay

Öt állomásos befektetői körútra indul a Konzum-Opus csoport annak érdekében, hogy betekintést adjon a legjelentősebb globális tőkepiaci befektetőknek a csoportot érintő fúzió főbb lépéseibe, és ezáltal tovább növeljék a társaságok iránti nemzetközi érdeklődést – közölték a társaságok hétfőn az MTI-vel.

Közleményben ismertették, hogy a Konzum Nyrt. öt európai nagyvárosban – Frankfurt, Stockholm, London, Helsinki és Tallinn – mutatja be a két magyar tőzsdei társaság összeolvadásának főbb lépéseit és céljait, valamint az érintett vállalatokat, azok működési területeit, főbb eredményességi mutatóit, illetve növekedési kilátásait.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján is közzétett befektetői prezentáció szerint, a fúzióval a BÉT legalább ötödik legnagyobb, nettó eszközértékét és konszolidált saját tőkéjét tekintve is az 1,1 milliárd euró fölötti kategóriába sorolható tőzsdei társasága jön létre, amely már a szélesebb régiókban, illetve közép- és hosszú távú, nagy befektetésekben gondolkodó befektetők számára is figyelemre méltó.

Az új társaság célja, hogy tovább növelje a részvények likviditását, a társaságba érkező friss tőke pedig jelentős forrást biztosítana jövőbeli növekedések finanszírozásához – tették hozzá.

 

(MTI)