2024. április 27 , szombat - Zita

Karácsonyi sörös kacsa

Nem sokára itt a karácsony. A szerkesztőség konyhatündéreinek közreműködésével az elkövetkezendő 2 hétben 5 olyan receptet közlünk, amelyhez sör szükségeltetik, hiszen ha valami igazán különlegesre vágyunk, a kézműves sörök ízvilágával mennyei étkek kerülhetnek az ünnepi asztalra.

Recept: 2.5 g kacsahús (pecsenye kacsa), 2 ek. napraforgó olaj, 2 ek. méz, 1 ek. cukor, 2.5 dl Rizmajer karácsonyi sör,  1 csipet fahéj, 1 csipet szerecsendió, 3 dl barna mártás.

Egy lábasban összekeverjük a mézet, a barnacukrot, a sört, a fahéjat, a szerecsendiót és 10 perc alatt összefőzzük. Hozzáadjuk a barnamártást és további 15 percig főzzük. Ha a kacsa félig megsült, megöntözzük a mártással. A húst még kb. 1 órán keresztül sütjük, a mártással gyakran locsolgatjuk. A sörös kacsasült mellé mellé burgonyapürét vagy krumpligombócot ajánlunk, és persze finom Karácsonyi kézműves sört.

A sorozat receptjeihez a Rizmajer Kézműves Sörház söreit használtuk.