2020. június 3 , szerda - Klotild

Bomlasztgatunk? Bomlasztgatunk?

Fotó: Pixabay

Vannak emberek, akik imádják keverni a katyvaszt munkahelyen innen és túl. Felmerül a kérdés, miért kell ezt eltűrni?

Nem kell, mondja a szakember. Nem kell, mondja a munkavállaló. Nem kell, mondja a cégvezető …és ennek ellenére belemegyünk a játszmákba.

Ugyan a legtöbb munkahelyen kialakulnak klikkek, egyesek kifejezetten élvezik annak a bizonyosnak a keverését. Csakúgy mellékesen jegyzem meg, hogy mindig kiderül, ki a bűnös.

“Kommunikációs tréningjeink során nem egy esetben kellett megtanítanunk a vállalatok embereinek, hogy milyen technikával is kezeljék ezt az igen komoly problémát, bár vannak olyan munkavállalók, akik ezt csak “vihar a biliben” szindrómaként aposztrofálják. Azért persze nem ilyen egyszerű a helyzet” – mondja a kommunikációs szakember.

“Nem szabad ezt szőnyeg alá söpörni, még ha az ügy mielőbbi lerendezése miatt egyesek így is gondolják. Hatalmi harcok mindig is voltak és lesznek. Az irigység nagyúr, és sajnos sok helyen a cég vezetése szemet huny efölött. Pedig a bomlasztás a munkavégzés rovására mehet”

Tanácsként elmondhatjuk, hogy akiket egymásnak ugrasztottak, azoknak le kellene ülni megbeszélni a problémákat. Valóban nem egyszerű helyzet, és olykor hangosabbak is lehetünk, mint általában, de érdemes, mert mindig kiderül a turpisság. A bűnös pedig megfelelő mértékben szégyenül majd meg. Ha nem orvosoljuk ezeket a bajokat, a munkahelyi légkör elviselhetetlen lesz, a kollégák nem tudnak együttműködni, és bizony volt arra nem egy példa, hogy dolgozókat kellett elbocsátani, vagy maguktól mondtak fel. Mert a stressz nagyúr. Nem lehet megengedni, hogy átvegye felettünk az irányítást!

 

Szerző: MKÁ

Facebook hozzászólások