2024. május 14 , kedd - Bonifác

Nem tervezik meghosszabbítani a munkanélküli segély három hónapos folyósítását

Fotó: Pixabay

Növelik a közfoglalkoztatottak és a szerződéses honvédségi állomány keretszámait, a vállalkozások pedig rávetették magukat az uniós forrásokra. Budapesttel készek egyeztetni a korlátozások feloldásáról – írja a Napi.hu.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a várakozásoknak megfelelően hétfőn megkezdődött a járvány tetőzése, így a helyzet kezelésének második szakaszába léptünk. Felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt két nap adatai alapján lassult a fertőzés terjedése, csökken az új megbetegedések száma. Viszont közölte, továbbra is látják, hogy a központi régiókban terjed a Covid-19.

Áttekintették a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseket: 3000 munkáltató 44 000 állását sikerült megmenteni, ehhez kértek eddig támogatást. A vállalkozások számára az Európai Unió lehetővé tette, hogy a cégeknek fejlesztési támogatást nyújtsanak a cégeknek: az 50 milliárd forintos keretet máris túljegyezték, pedig feltétel, hogy 800 ezer euró támogatásért ugyanekkora önrész is kell. A kormány kész megemelni a keretet, de a munkanélküli segélyt továbbra is csak maximum három hónapig folyósítanák. Abban bíznak, hogy mindenki hamar újra állást találhat magának.

 

 

(via Napi.hu)