2024. április 26 , péntek - Ervin

Családi nyaralás Karintiában

Karintiában a gyerekek és a szülők egyaránt kiélvezhetik a nyaralást. Köszönhetően a változatos élményeknek, a vonzó családi ajánlatoknak és annak a nagyszerű érzésnek, hogy mindenhol szívélyesen látják őket.

Esténként a gyerekek fáradtan, de boldogan bújnak ágyba, miközben a szülők a nap lezárásaként még beszélgethetnek egy kicsit egy pohár finom bor mellett. Egyszerűen csak együtt tölteni egy kis időt. Hát nem ez a legfőbb célja a családi nyaralásnak? Karintiában a családi nyaralás során mindenki a maga módján töltődhet fel, legyen szó gyerekekről vagy tinédzserekről, anyukákról vagy apukákról. Ausztria déli része ugyanis az alpesi csúcsoknak és a kellemesen meleg vízű fürdőtavaknak köszönhetően annyi napfényt, természeti látnivalót és friss levegőn átélt kalandot kínál, hogy senkinek sem kell aggódnia a nyaralás miatt.

Ez mindjárt azzal kezdődik, hogy a családok stresszmentesen és környezetbarát módon közlekedhetnek az üdülés alatt, akár autó nélkül is. A helyi élmények és programok mellett szinte valamennyi karintiai régió vendégkártyája ingyenes utazást biztosít az ÖBB (Osztrák Államvasutak) elővárosi járatainak használatára egész Karintiában.

A vonatok kerékpárszállításra is alkalmasak, így az egész család a kerékpárokkal együtt kényelmesen juthat el az élménydús kerékpártúrák kiindulópontjához, legyen az egy tó körüli vagy egy folyómenti bringatúra. Jól működhet ez például a Gail menti kerékpárúton is: a Hermagorba történő rövid vonatozást követően ezen az úton indulhatnak vissza Villachba és fedezhetik fel útközben a smaragdzöld folyót és közvetlen környezetét. A Gail folyó amellett, hogy gyönyörű hátteret ad a kerékpározásnak, tökéletes helyszín a játékhoz és nagyszerű választás a cél előtti frissítő fürdőzéshez is.

A sűrűn közlekedő regionális vonatok Karintia legszebb kirándulóhelyeit kötik össze egymással, amelyek ráadásul alig terhelik a szülők pénztárcáját, feltéve, ha a család a nyaralás idejére igénybe veszik a Karintia-kártyát. Az üdülőkártya árért – felnőtteknek 52 eurótól/hét, gyerekeknek 27 eurótól – 124 karintiai kirándulóhelyet lehet meglátogatni ingyenesen, köztük például a ragadozómadár-bemutatót a Landskron várban vagy a gmündi Porsche Múzeumot, emellett ingyenesen használhatók a hegyi felvonók többsége és az alpesi panorámautak is, de akár hajókiránduláson is részt vehetünk a Karintia-kártyával vagy felmehetünk a Wörthi-tó fölé magasodó Pyramidenkogel kilátóba is.