2024. április 26 , péntek - Ervin

Béremelések és skandináv munkakultúra

Másodjára részesült Top Employer díjban a JYSK magyarországi szervezete. A Top Employer Institute januárban hirdette ki a 2024-es minősítéseket, amely a szervezetek jobb munkakörnyezet iránti elkötelezettségét, illetve az erre irányuló HR politikáját és tevékenységét ismeri el.

A JYSK-nek Magyarországon több mint ezer munkavállalója van és kiemelt szerepet kap a skandináv munkakultúra a mindennapokban. A céget idén másodszorra díjazzák, januárban Magyarország 8. legjobb munkahelyének választották a magyarországi szervezetét a munkavállalók.

A tanúsítványról alapos kutatómunka és számos kritérium alapján dönt a független, amszterdami székhelyű Top Employers Institute a Legjobb HR Gyakorlatok Felmérésének eredményei alapján.

„A különleges idők a legjobbat hozzák ki az emberekből és a szervezetekből. Ezt első kézből tapasztaltuk az idei Top Employer Certification Programme során, hiszen a díjazottak valóban kivételes teljesítményt nyújtottak. Ezek a munkaadók mindig is megmutatták, hogy gondoskodnak dolgozóik fejlődéséről és jólétéről, ezzel hozzájárulva a munkavilág javításához” – mondta a Top Employers Institute vezérigazgatója, David Plink.

Házon belülről jön a vezetők többsége

A JYSK elkötelezett a dolgozói jólét és elégedettség előmozdítása mellett és hisz abban, hogy a munkavállalók egészsége és jólléte alapvető fontosságú a vállalat sikere szempontjából.

A dolgozók magas színtű, prémium egészségbiztosítást és sporttagsági hozzájárulást is kapnak, a munkába járást pedig havonta kilométerenként 30 forinttal támogatja a JYSK. A munkatársak számos szakmai képzésen és oktatáson is részt vehetnek – például a targoncás jogosítvány megszerzését is támogatja a vállalat -, de mentorprogramok, tréningmodulok is elérhetőek, a vezetői beosztásra készülőknek pedig a Talent Akadémia, valamint az Üzletvezető gyakornoki program segít. A célja ugyanis az, hogy a jövőben a vezetők 80 százalékát házon belül nevezzék ki, így az áruházban dolgozók előtt is vonzó karrierút áll.