2021. március 18 , csütörtök - Sándor

Jakabos Zsuzsa nem lazíthat

Jakabos Zsuzsa nem áll le az év vége közeledtével, hiszen az ünnepek előtt még verseny versenyt követ. A fiatal úszónő ebben az időszakban sem pihen – sőt, az év egyetlen napján sem maradhat el nála a mozgás. A napokban a kanadai rövidpályás világbajnokságon szurkolhatunk neki.

Élsportolóként természetes, hogy Zsuzsa életét a mindennapos edzések határozzák meg, ami mellett arra is odafigyel, hogy jó minőségű vitaminokkal és táplálék kiegészítőkkel erősítse immunrendszerét.

„Nagy versenyek előtt nem erőltetem meg magam, inkább gyűjtöm az erőt, hogy minél jobban szerepelhessek. Egy átlagos napom azonban nem olyan laza, hiszen komoly edzéstervet állítanak össze számomra. Fontos, hogy meglegyen a fegyelem és a rendszeresség, és szeretem, ha megmondják előre az edzések menetét, hiszen így tudom tartani magam hozzájuk. Általában reggel 6-kor kezdek az uszodában, és 10 előtt nem is fejezem be a munkát, este pedig 4-től 7-ig sportolok. Ebben van vizes- és szárazföldi edzés is – ilyenkor az úszás mellett futok, TRX-ezek, kondizom vagy saját testsúlyos gyakorlatokat végzek. A vasárnap a pihenőnap, de rájöttem arra, hogy ha ezt valóban pihenéssel töltöm, akkor másnap nagyon rossz visszatérni a megszokott kerékvágásba. Ezért ilyenkor is inkább lemegyek úszni vagy elmegyek futni, mert nagyon sokat segít a testemnek, ha nem állok le teljesen” – árulta el Jakabos Zsuzsa.

Az úszónő számára fontos, hogy az edzések mellett vitaminok és táplálék kiegészítők segítségével is megőrizze az egészségét és fitt maradjon.

 

Facebook hozzászólások