2021. november 29 , hétfő - Taksony

Munkaerőhiány van a közszférában is

A kormány igyekszik eltitkolni, hogy a közszférát is elérte a munkaerőhiány. A Központi Statisztikai Hivatal 2016-os adatai voltak az utolsók, melyek a közférő munkaerőpiacáról szolgáltattak adatokat, márpedig ez többek között a kormány feladta.

A Magyar Nemzet szerint a kormány eltitkolja a közszférára vonatkozó munkaerőhiányt, ezért a lap megvizsgálta, hogy hogy az állásportálokon mennyi üres pozíciót találni a közszférában – írják.

A kormányportálon 2014 júniusától mostanáig összesen 766 álláspályázatot hirdettek meg: főleg a Nemzetgazdasági Minisztérium keres folyamatosan új kollégákat, 247 pozícióra várták a jelentkezőket, de a Földművelésügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium is állandó munkaerőhiánnyal küzd

A Közigallas.gov.hu oldal szerint – amit a Belügyminisztérium működtet –, jelenleg 3038 közalkalmazotti vagy köztisztviselői állásra lehet pályázni. Tanárból hiányzik a legtöbb, hatszáz üres hely van, de orvosból is többszáz hiányzik, rengeteg önkormányzatnál is keresnek munkatársakat – írja a Magyar Nemzet.

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: Magyar Nemzet

Facebook hozzászólások