2023. december 4 , hétfő - Barbara, Borbála

Vállalkozó leszek – otthoni munkahely

Az év elején többen változtatnánk pár dolgon. Vannak, akik új tárgyakat vásárolnak, mások régi szokásaiktól szabadulnának és vannak, akik komoly döntéseket hoznak a munkájukkal, munkahelyükkel kapcsolatban.

Időnként, ha gondunk akad a munkahelyen, felülvizsgáljuk, hogy csak a kollégánk idegesít sok éve már, vagy egyéb  problémánk miatt érezzük rosszul magunkat. Már decemberben lehetett hallani olyan hangokat, miszerint: „unom a munkám, változtatni fogok; több pénzre van szükségem, váltanom kell; nem érdekli a főnökömet a véleményem, máshol jobban megbecsülnének; ki kellene próbálnom magam vállalkozóként, stb”.

Ez utóbbival kapcsolatban sokan első lépésként nem adják fel a munkahelyüket, hanem mellékállásként fognak bele. Persze előtte nézzük meg, hogy egyáltalán szükség van-e ránk, illetve tudjuk-e teljesíteni azokat a feltételeket, amiket a vállalkozói lét megkövetel.

Amennyiben otthon lesz a munkavégzés helye, változtatásokra lesz szükség. Vannak olyan tevékenységek, amihez a lakóterünkben fel kell szabadítani a megfelelő helyet és kérdés, hogy az addig ott lévő tárgyakat hova tudjuk elhelyezni. Persze mondhatnánk, hogy a Covid óta megy ez nekünk, hiszen sokan voltak home office-ban, sőt egyesek a munkaidejük egy részét a cégük utasítása szerint otthon végzik, ám akiknek ez új, azok most szembesülnek a problémával.

A budapestiek számára például, a több éve működő Euro Mini Storage raktárai adnak lehetőséget a megfelelő terület felszabadítására. Itt az önkiszolgáló miniraktározás egyedi igényekre szabva magánszemélyek és vállalatok részére egyaránt lehetséges. Budapesten, a Gyáli úton található épületben 8000 négyzetméteren több száz raktáregység lett kialakítva, 24 órás hozzáférési lehetőséggel és kiemelkedő biztonsági szolgáltatásokkal. A cég, amely 2009-ben megnyerte a CIJ legjobb raktárépületének járó díjat, naperőművel biztosítja a  működtetéshez szükséges energia 90%-át.

A vidéken élőknek is ajánlott szétnézni, hogy hova tudják kényelmesen elhelyezni a tárgyakat, bútorokat, amennyiben a tevékenységhez át kell alakítani a lakást. A kertes házban élők helyzete talán valamivel egyszerűbb, bár ez is tevékenység függő.

 

(X)