2021. július 27 , kedd - Olga

Budapest az ötödik

A Mastercard immáron 10 éve összeállít egy listát a külföldi látogatók és költéseik alapján, melyből kiderül, hogy melyek a világ legnépszerűbb úticéljai. Idén a képzeletbeli dobogón Bangkok, London és Párizs áll.

Azonban bár Budapest nem került be a Top 10-be a látogatók száma alapján, viszont a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások listáján ötödik lett, megelőzve például Moszkvát és Berlint – írja az életforma.hu

A Mastercard kutatása azért is nagyszerű, mert kimutatható, hogy milyen mértékű az átutazók és látogatók száma az adott városban, és statisztika készíthető, hogy a 2017-es év éppen milyen turisztikai vagy gazdasági, esteleg financiális okokból emelkedik vagy éppen csökken az odalátogatók száma. A Mastercard kutatása a világ 132 leglátogatottabb nagyvárosát rangsorolta a külföldi szállóvendégek létszáma és az utazók költései alapján.

A Top 10 célállomás

A tíz legnépszerűbb nagyváros mindegyikében emelkedett a nemzetközi szállóvendégek száma 2016-ban. Az idei évben is mindenhol további növekedés várható, egyedül New Yorkban számolnak apró visszaeséssel.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: életforma.hu/HRGlobe

Facebook hozzászólások