2019. augusztus 18 , vasárnap - Ilona

Nem szívesen dolgoznak nálunk a külföldi munkavállalók

Egy év alatt 20 helyet esett vissza hazánk megítélése a Magyarországra delegált külföldi kiküldött Húsz helyet estünk vissza egy év alatt a delegált külföldi kiküldött munkavállalók véleményét összegző Expat Insider listáján – írja a hvg.hu.

Az Expat Insider listája a külföldre kiküldött munkavállalók helyzetét és elégedettségét vizsgálja. 65 ország között Magyarország a 41. lett a listán. Ez tavalyhoz képest meglehetősen nagy zuhanás, akkor még 21. volt hazánk ezen a listán.

A vetélytársakat figyelembe véve a csehek a 11., Lengyelország viszont 25 helyett csúszott hátra, jelenleg 49. a rangsorban. Románia 19. a listán.

A legjobb Bahreinben, Costa Ricán, Mexikóban, Tajvanban és Portugáliában külföldinek lenni. Görögországban a legrosszabb a helyzete az idegen országok munkavállalóinak, Kuvait, Nigéria, Szaúd-Arábia és Brazilia előzi csak meg őket egy kevéssel. A brexit miatt a lista végére esett vissza az Egyesült Királyság is. Az országból már menekülnek a magasan képzett uniós állampolgárok – írja a Napi.hu

Forrás:  Napi.hu

Facebook hozzászólások