2019. szeptember 21 , szombat - Máté

Gyógyító ételek megfázás ellen

 A náthaszezon közeledtével érdemes fokozott figyelmet fordítani táplálkozásunkra. A következő ételek fogyasztásával máris sokat tettünk egészségünkért.

Szardínia

Kutatások szerint csökkenti a szívbetegségek kialakulását, mivel sok bennem az omega-3 zsírsav, valamint a szervezetben lévő gyulladásokat is lohasztja.

Sárga húsú kaliforniai paprika

Tökéletes C-vitaminforrás, akár napi szükségletünk ötszöröse is megtalálható benne. Igaz a C-vitamin nem akadályozza meg a betegséget, viszont felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Gomba

Sok benne a B-vitamin, a szelén és az antioxidáns, ezért nagyszerű immunerősítő. Emellett vírusölő hatása is van, mivel segíti azoknak a sejteknek a termelődését, amelyek felveszik a harcot a fertőzésekkel. A maitake és a shiitake a leghatékonyabb fajták.

Csirkeleves

A jól bevált tyúkhúsleves, nagyanyáink tökéletes orvossága. Tudományos kutatások igazolják, hogy a lassan főtt, sok zöldséget tartalmazó levesnek gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása van. Ha kicsit csípősen esszük, akkor abban is segít, hogy megtisztuljanak a légutaink.

Gyömbér

A nyers gyömbér egy kis mézzel tökéletes választás, de készíthetünk belőle teát is akár, esetleg ragulevesként. Erősíti az immunrendszert, fertőtlenít, nyákoldó hatású, és segít megszüntetni a hányingert és az émelygést is.

 

Forrás: livestrong.com

Facebook hozzászólások