2024. május 14 , kedd - Bonifác

6 tipp, hogyan kérj fizetésemelést

Nem kétséges, hogy a megfelelő előkészítés és prezentálás kulcsfontosságú lehet a sikerhez. Itt van néhány tipp, amelyek segíthetnek ebben.

Először is, gyűjts össze információkat a vállalatról, ahol dolgozol. Ismerd meg a cég pénzügyi helyzetét, a szektorban általában alkalmazott fizetéseket, és az általad végzett munka piaci értékét. Ez segít megalapozni az érveidet.

  1. Értékeld a saját teljesítményedet és eredményeidet a munkahelyeden. Gyűjts össze konkrét példákat, amelyek bemutatják, hogy milyen értéket hozol a cégnek. Ez segít meggyőzni a munkáltatódat arról, hogy megérdemled a fizetésemelést.
  2. Válassz megfelelő időpontot a fizetésemelés kéréséhez. Például, ha a cégnek jó pénzügyi eredményei vannak, vagy ha éppen sikeres projekteket hajtottál végre, akkor ezek a pozitív momentumok segíthetnek a kérésed sikerességében.
  3. Fogalmazd meg jól a kérést. Legyél határozott, de udvarias, és mutasd meg, hogy miért érdemled meg a béremelést. Használj konkrét adatokat és példákat a teljesítményedről. Jól gondold át, hogy milyen összeget szeretnél kérni, és hogy ez milyen előnyöket jelent a cégnek.
  4. Legyél nyitott a tárgyalásra és a kompromisszumokra. Lehet, hogy a munkáltatód nem tudja azonnal teljesíteni a kérésedet, ám lehet, hogy más előnyöket vagy lehetőségeket kínálhat számodra.
  5. Ha az első kérésedet elutasítják, ne add fel. Kérdezd meg a munkáltatódat, hogy milyen célok elérésével lehetne a jövőben fizetésemelést kérni. Tartsd fenn a jó teljesítményt és folytasd a munkádat, hogy továbbra is bizonyítsd az értékedet a cég számára.Ne feledd, hogy a siker nem mindig garantált, de a megfelelő előkészítéssel és kommunikációval növelheted az esélyeidet.

Ha kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal! www.getwork.hu