2022. december 6 , kedd - Miklós

Az ingatlanárak miatt nem tudnak ott dolgozni a magyarok, ahol van munka

Az elszabadult ingatlanárak röghöz kötik a magyarokat: akik az ország szegényebb részeiről szeretnének jobb körülmények között dolgozni, élni, ott irtózatosan drágák a lakások, bérleti díjak, gyakorlatilag röghöz kötötté teszik a magyarokat.

Ez a lefékezett társadalmi mobilitás az élhetőbb életszínvonalat tesz lehetetlenné – írja a Népszava.hu. Ha van is jobb munkalehetőség, nem tudják az emberek kihasználni, mert a lakhatási költségek felemésztenék keresetüket.

Van olyan része a fővárosnak, ahol 84%-al ugrottak meg az ingatlanárak. A főváros egyes részen öt év alatt 84 százalékkal ugrottak meg az ingatlanárak. Győr-Moson-Sopron megyében másfélszeres, Hajdú-Biharban és Vasban egyharmados drágulást mutatnak a statiszták. Látványos a változás Bács-Kiskun megyében is.

A Népszava egy Kadarkúti asszonyt szólaltatott meg, akinek a férje Mosonmagyaróváron dolgozik. Az asszonynak is lett volna munkalehetősége Győrben, fel is merült, hogy odaköltöznek. Csakhogy, a három és fél szobás házukat 5-6 millióért tudták volna eladni, amíg Győrben egy másfél szobás panel 9 millióba kerül.

 

Forrás: Népszava/Napi.hu

Facebook hozzászólások