2019. október 20 , vasárnap - Vendel

Itt vannak a jövő állásai

Az USA-ban felmérték, melyek azok a területek a munkaerőpiacon, melyekre a jövőben a legnagyobb szükség lesz.

A Forbes azt írja, hogy az Egyesült Államok munkaügyi hivatala és az indeed.com (több mint 200 millió állás kínáló portál) adatai szerint az elöregedő társadalomra fókuszáló vállalatok esetében a megújuló energiaforrásokat kínáló szolgáltatóknál és a technológiai fejlesztéseket kínáló cégeknél a jövőben egyre több munkavállalóra lesz szükség. Ebből következik, hogy ezeken a területeken nő majd meg az álláshirdetések száma – írja a lap.

A felmérések azt mutatják, hogy a legnagyobb számban napelem-telepítőkre, szélturbina-technikusokra lesz szükség – itt 96,1-105,3 százalékkal emelkedhet a meghirdetett állások száma.

Ezt követi a házhoz járó, időseket ápoló gondozók – 46,7%-al emelkedett a kereslet irántuk. Érdekes adat, hogy az első tíz jövőbeli legkeresettebb szakma fele az egészségügyből származik az öregedő társadalom miatt.

Várhatóan a magasabb béreket hozó szakmákban nő meg a hirdetések száma leggyorsabban pl. orvosok, informatikusok, matematikusok.

A Forbes szerint külön kiemelendő, hogy a nők által végzett szakmák lesznek egyre keresettebebek, viszont a nők által végzett munkák pl.: titkárnő, adminisztratív irodai munka, fognak a leghamarabb eltűnni a digitalizáció miatt.

 

Forrás: Forbes

Facebook hozzászólások