2021. január 15 , péntek - Lóránt

Aprajafalva – társasházi rajzpályázat

Mától küldhetik be rajzaikat az óvodás és alsó tagozatos gyermekek.

Október 10-ével újabb pályázatot indít, ezúttal a társasházakban élő gyermekek számára a Házfórum társasházszakmai fórum. Az „Aprajafalva – társasházi gyermekrajzpályázaton” az óvodás és alsó tagozatos gyermekek küldhetik be műveiket, a pályázók közül három korcsoportban 5-5, illetve közönségszavazás alapján további 1-1, összesen 18 gyermeket részesít értékes játék- és könyvnyereményekben a szakmai zsűri. A pályázat témáját a társasházi együttélés, a közösségi szellem, a gyermekbarát társasházi megoldások adják, a szabadon választott technikával készített rajzok beküldési határideje október 31-e.

A pályázaton három korcsoportban vehetnek részt a kisgyermekek: óvodás korú (i), alsó tagozatos 1. és 2. osztályos (ii), illetve alsó tagozatos 3. és 4. osztályos (iii) kategóriában. Az egyes korosztályok, a rajztanárokkal és designer szakemberekkel kiegészült zsűrije a legjobbnak ítélt öt-öt pályaművet részesíti értékes játék- és könyvutalvány nyereményben. Emellett a szervezők közönségszavazást is indítanak a pályázat keretében, ahol korcsoportonként öt-öt pályamű közül választhatják ki az érdeklődők kedvenc rajzukat.

A gyermekrajzpályázat témáját a társasházak mindennapi élete adja, hogy hogyan látják a gyermekek a társasházat, ahol élnek, milyen közös programokat szervez a lakóközösség, illetve hogy milyen eszközökkel – játszótérrel, játékszobával, kerti sütögetővel – tehető gyermekbaráttá egy társasház. Vagy, miként képzelik el álmaik házát, otthonát.

„A Házfórum bonyolítja le minden évben a társasházak és lakásszövetkezetek felújításait támogató Társasházi Pályázatot, most azonban a kisgyermekeknek szeretnénk egy izgalmas lehetőséggel, és értékes nyereményekkel kedveskedni. A 2014-es Gyermekrajzpályázatból is sok érdekes tapasztalatot vonhattunk le, hogy hogyan is látják a gyermekek a társasházi létet, mi érdekli őket, és idén is sok hasonlóan értékes rajzot várunk a pályázaton” – mondta Sárvári Marcell, a Házfórum vezető szakértője.

A pályázatról minden további információ a www.hazforum.hu weboldalon érhető el.

 

hrglobe.hu

Facebook hozzászólások