2024. április 26 , péntek - Ervin

2024 legjobb egyetemei

Első helyezett a Semmelweis Egyetem (SE), második a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), harmadik pedig a Budapesti Corvinus Egyetem (CORVINUS) az UNIside.hu felsőoktatási híroldal új egyetemi rangsora szerint.

Az intézményi rangsort készítő csapat a 12-25 éves fiatalokat és szüleiket támogatja a pálya-, iskola és egyetemválasztásban. Az általános iskolásokat, a szakmák iránt érdeklődőket a szakmatszerzek.hu projektjük segíti, amelynek népszerűsítését december óta az ismert influenszer, Szabyest is támogatja.

Az UNIside.hu felsőoktatási híroldal és a 2024-es friss UNI In&Out kiadványának új rangsorából kiderül: a kiválósági rangsormódszertan -amely az egyetemek nemzetközi eredményeit is figyelembe veszi- szerint, melyik a legjobb egyetem ma Magyarországon. Fontos kérdések a felsőoktatásba készülve a szülők és a diákok számára, hogy melyek azok a felsőoktatási intézmények, ahová nehezebb, vagy éppen könnyebb bejutni, mely szakok és karok a legnépszerűbbek és milyen szempontok szerint egy-egy képzési területen. Az UNIside.hu oldalon az érdeklődők ebben a témában tájékozódhatnak egész évben, a decemberben megjelent friss UNI In&Out kiadvány, a kiadó és felsőoktatási szakértők által összeállított módszertan alapján idén már másodjára megjelent egyetemi kiválósági rangsor pedig segít megalapozni a 2024 szeptemberében egyetemre járni kívánók február 15-éig meghozandó döntését.

A friss felsőoktatási kiadványban a rangsorok mellett egyetemi, vállalati és diák-interjúk segítik az olvasókat a felsőoktatás világának megértésében, a pályaválasztásban. A kiadó a felsőoktatásba igyekvők számára az UNIside.hu, és az UNI in&out kiadványok által nyújt megfelelő tájékozódási lehetőséget, az általános iskolásokat és szüleiket pedig a szakmatszerzek.hu portállal és a hozzá kapcsolódó közösségi médiafelületeikkel, videóikkal, kvízeikkel, elemzéseikkel és influenszer tartalmaikkal orientálják.