2021. május 8 , szombat - Mihály

Hekkerek törték fel az HBO szerverét

Magukat jótevő Robin Hoodnak gondoló hekkerek törték fel az HBO szerverét, ezzel megadva az esélyt annak, hogy a Trónok harca legújabb részeit kiszivárogtassák.

Információk szerint 1,5 terrabájtnyi  adatot töltöttek le, melyek között volt a Nagypályások és a 104-es szoba is. Ezekből már kiszivárogtattak bizonyos részleteket – írja a port.hu.

Az HBO vizsgálatot indított ismeretlen tettesek ellen. A televízió társaság szigorúbban kezelné az adatlopásokat, ezért a döntéshozókat is erre próbálja rávenni. Az HBO elnöke, Richard Piepler „bomlasztónak, zavarónak és nyugtalanítónak” nevezte az esetet a cég munkatársainak küldött köremailjében. Ez azt is jelentheti, hogy a Trónok harca következő epizódjai a tervezett idő előtt felkerülnek az internetre.

A hekkerek üzenete a kiválasztott újságíróknak:

„Hello, emberiség! A cyber tér korszakának legnagyobb szivárogtatása történik éppen. Hogy mi a neve? Ó, el is felejtettem mondani. Az HBO Trónok harca…! Szerencsés vagy, hogy az első úttörők között lehetsz, akik tanúi lehetnek, és letölthetik a kiszivárgott részeket. Élvezd, és terjeszd az „igét”! Interjút készítünk azzal, aki a legjobban csinálja. Az HBO-nak ez lesz a veszte.”

 

Forrás: port.hu

Facebook hozzászólások