2019. augusztus 18 , vasárnap - Ilona

41 ezren látogattak el a Budapest Music Expóra

    A péntektől vasárnapig tartó rendezvény ideje alatt több mint háromszáz hangszerbemutató és koncert zajlott, a legnagyobb érdeklődés a német Anika Nilles dobos koncertjét övezte.

Sokan nézték meg az Anna & the Barbiest, a Leander Killst, a Belmondót vagy Lukács Peta gitáros, Markó Ádám dobos és Szappanos György basszusgitáros bemutatóját.

A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntője. A versenyt az Azur nyerte, a zenekar a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) jóvoltából egymillió forint értékű hangtechnikai felszerelést, a Cseh Tamás Program felajánlásával pedig kétmillió forintos egyedi pályázati lehetőséget kapott.

Az eseményen tizenkét kategóriában osztották ki az Öröm a Zene Díjat. Az év zenésze Kaszás Péter, közönségdíjasa Kékkői Zalán, az év helyszíne a szarvasi Zebra Klub, az év zenepedagógusa Maróthy Zoltán, az év felfedezettje a Kölyök, az év hangmérnöke Elek György, az év hangtechnikusa Fekete Gábor, az év fény- és látványtechnikusa Varga Ferenc, az év hangszerjavítója Kui István, az év zenei újságírója Cselőtei László és Lénárd László, az év különdíjasa Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program kollégiumi vezetője, a Budapest Music Expo nagydíjas terméke a Vox VM50 mini gitárerősítő fej lett.

Az expót idén 12. alkalommal rendezte meg a Hanosz.

 

Forrás. MTI

Facebook hozzászólások