2024. április 26 , péntek - Ervin

Két bérelt repülővel kezdték, ma közel 4000 pilótájuk van

Az Emirates pilóták 40 százaléka már több mint tíz éve dolgozik a légitársaságnál. A pilóták világnapján ízelítőt adtak abból, hogyan válhat valaki a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságának pilótájává, és milyen élet vár rá.

A légitársaság pilótái biztonságos, igazi multikulturális környezetben élhetnek és dolgozhatnak, ahol a kollégák 170 különböző nemzetiséget képviselnek. A pilóták versenyképes, adómentes fizetést, tágas szállást, oktatási támogatást, valamint kiváló fogászati ellátást, egészségügyi- és életbiztosítást kapnak. A juttatási csomag részét képezi többek között a sofőrszolgálat használata – szállásról a munkahelyre és vissza -, a mosodai szolgáltatások igénybevétele, az évi 42 nap szabadság és az ezalatt felhasználható repülőjegyek, a kedvezményes áruszállítás, valamint a barátok és családtagok által érvényesíthető utazási kedvezmények, írták a közleményben.

Folyamatos beruházásainak köszönhetően, a légitársaság pilótái a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottájával büszkélkedhet, amely 266 darab szélestörzsű Airbus A380-as és Boeing 777-es repülőgépből áll. Hat kontinensre és 140 különböző célállomásra repülnek.

Az Emirates-hez 2022 óta több mint 900 új pilóta csatlakozott, számukra a vállalat továbbképző lehetővé teszi, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén, egy képzési-ellenőrzési eljárást követően gyorsított eljárással lépjenek rangot. Az utazási kereslet növekedése, a légitársaság hálózatának bővítése és a 2024 közepétől esedékes Airbus A350-es repülőgépflotta érkezése miatt a légitársaság jelenleg is pilótákat toboroz.