2020. május 30 , szombat - Zsanett, Janka

Nagy Laci és a palacsintasütés

Egy kézilabdázó számára a december nem a lazításé. A karácsony előtti időszak inkább szól a felkészülésről, mint az ajándékvásárlásról. Az ünnepek után sem marad sok ideje kipihenni magát, év elején már újabb komoly feladatok várnak rá.

Nagy Laci és felesége is az egészséges életmód híve, így nem csoda, hogy kislányuk már ebben a szellemben nőtt fel. Sőt van, hogy ő figyelmezteti a szülőket, ha „bűnöznének”.

A közös főzőcskézések is ebben a szellemben telnek. Reggelente ő is felkel azért, hogy együtt reggelizzenek.

Egy élsportoló élete az edzések körül forog, így nem csoda, hogy az ünnepi időszakban is komolyan készülnie kell. „Ahogy befejezzük a klubbal a mérkőzéseket, már kezdődik is a válogatottal való felkészülés, így a karácsony és az újév közötti időszak is kemény munkával fog telni – áll a közleményben.

Januárban már világbajnokságra megyünk, ezért az edzőnk minden napot kihasznál arra, hogy együtt tudjon készülni a magyar válogatott. Még a két ünnep között is dolgozunk, nem sok pihenőnk lesz. A felkészülési időszakában nagyon kemény terhelést kapunk, ilyenkor a bejgli is elmarad. Reggelente atlétika pályán futunk hosszú távokat, délelőtt kondicionáló edzésen veszünk részt, délután pedig egy olyan labdás edzésen, ahol a fizikai erőnlétre helyeződik a hangsúly. Emellett természetesen az egészséges táplálkozás is nagyban befolyásolja a teljesítményt, amelyet táplálék kiegészítőkkel szoktam fokozni.

Facebook hozzászólások