2024. május 15 , szerda - Zsófia

Egyre kevesebb a túlsúlyos amerikai

Úgy tűnik, a fiatal amerikaiak körében csökken azoknak a száma, akik plusz kilókkal küzdenek. A csökkenés azonban még mindig nem elég jelentős, állítják a szakemberek.

A fiatalok körében az elhízás még mindig létező, komoly probléma, de az elmúlt időszak változásai abszolút pozitívnak mondhatók, ami mindenképpen jó jel” – fogalmaz Richard Besser, a Robert Wood Johnson Foundation (RWJF) vezérigazgató-elnöke.

„Sajnos még mindig nem állunk jól e tekintetben, rengeteg az elhízott fiatal. Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt időszak prevenciós és egészséges életmódra buzdító kampányai lassanként meghozzák gyümölcsüket, mert az utóbbi években már elmondható, hogy van okunk az optimizmusra” – teszi hozzá a szakember.

A számok magukért beszélnek: míg 2011-12-ben a fiatalok közel fele küzdött extra kilókkal, 2016-ban már csak 31 százalékos volt a túlsúlyos fiatalok aránya, és csak hét államban maradt 35 százalék fölött: Alabama, Florida, Mississippi, North Dakota, Rhode Island, Tennessee és West Virginia.

A szakemberek szerint mindez azt jelzi, hogy jó a megkezdett irány kormányzati intézkedések és tudatosság tekintetében, de az igazán jelentős eredményekre még várni kell.

 

Forrás: Medipress