2018. április 20 , péntek - Konrád, Tivadar

Zseniális ételek a Rizmajer Sörházban

Jirí Menzel Sörgyári capriccio című filmje óta tudjuk, hogy a jó sörhöz nem akármilyen ételek dukálnak.

Sokan emlékezünk arra, hogy a sörgyár igazgatójának gyönyörű felesége milyen élvezettel itta a sört, és ette hozzá a jó sülteket.

Mihály Tamás séf is tudja, hogy fontos az italok és ételek megfelelő párosítása. A februárban nyílt Rizmajer Sörház konyhájáról eddig is szuperlatívuszokban beszéltek, nem csoda, hogy egyre többen térnek be ebédelni is.

-A konyhájukról eddig is csupa jót lehetett hallani. Ezért furcsa, hogy a múlt hét óta kisebb változás van az étlapon. 

-Igen. A februári nyitás óta eltelt egy kis idő. Felmértük a vendégek igényeit és a változtatás mellett döntöttünk.

Sokan keresték a desszertet, ezért egy igazán finom pohárkrém is felkerült az étlapra főként a hölgyek kedvéért, valamint egy különleges ínyenc burger  jalapenoval és lilahagyma chutney-val, no meg a séf ajánlataként csirkemell csíkok sörbundában coleslaw salátával. Egyébként pedig, ha már a Sörgyári capriccio került szóba, ott is elhangzik, hogy a változásoknak ideje van (nevet).

-Az ételekhez milyen sört ajánl ?

-A sörpaníros csirkéhez Cortez kukorica sört, hogy visszajöjjön az íz, az ínyencburgerhez pedig egy jó Cingulus portert.

 

Forrás: HRGlobe

 

 

 

Facebook hozzászólások

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

OK