2024. február 27 , kedd - Ákos, Bátor

Kárpótlás igényelhető a légitársaságtól késés esetében

A repülőgépek késése nem egy újkeletű dolog, ellenben annál bosszantóbb. Ennek ellenére elég egyszerűen jár érte kárpótlás, ha nem is tudják sokan.

Az utasoknak személyenként 250 euró (kb. 77 ezer forint) kártérítés jár minden 1500 km vagy annál rövidebb légi járat esetében. 400 euró jár azoknak (125 ezer forint), akik 1500 km-nél hosszabb, unión belüli járat három órás vagy annál nagyobb késése után – írja az Index.hu

Az MTI értesülése szerint az uniós bíróság döntése kapcsán kiderült, hogy az 1500 kilométert légvonalban kell érteni, az indulás és a célállomás között. Az mind mellékes, hogy milyen átszállást vagy kerülőt választ a légitársaság.

Az fenn említett kártérítés könnyen el lehet intézni, a légitársaság számára el kell küldeni megszabott időn belül a kérelmet, formanyomtatványt, amin fel kell tüntetni, hogy melyik járattal történt a késés és igazolni, hogy a járat utasai voltunk. Ha nem érkezik meg a pénz, be kell perelni a céget, ugyanis egyszerűen bizonyítható, hogy mi rajta voltunk.

 

Forrás:Index.hu/HRGlobe