2021. január 21 , csütörtök - Ágnes

Pintér Aukció a Vaszary Villában

Fotó: Pintér Aukciósház

Balaton, nyár, szerelem mottóval mintegy 300 műtárgyat, köztük klasszikus, valamint 20. századi modern és kortárs festményeket, porcelánokat és szobrokat kínál a Pintér Aukciósház nyolcadik nyári árverése Balatonfüreden – tájékoztatta az MTI-t az aukciósház vezetője.

Az árverést szombaton rendezik a balatonfüredi Vitorlás Étteremben, a Vaszary Galériában berendezett kiállításon pedig minden árverésre kerülő darab megtekinthető, egészen az aukció napjáig.

Az aukción szereplő műtárgyak kikiáltási árának összértéke mintegy 100 millió forint. Az eladásra kínált alkotások között mintegy 200 festmény, valamint 100 szobor, porcelán és műtárgy van. A korábbi évekhez képest változás, hogy a legdrágább tételek a kortárs művek közül kerülnek ki, ilyen például Nyári István Magyar szépség című műve, amely 4 millió forintról indul, vagy Boldi Tánc című szobra, amelynek kikiáltási ára 8 millió forint.

Szintén figyelemre méltó darab egy később érkezett, így a nyomtatott katalógusban nem szereplő Fischer-dísztál –  mondta Pintér Péter, hozzátéve, hogy Mednyánszky László, Czóbel Béla, Halvax Gyula, Borsos Miklós, Barabás Miklós, Perlmutter Izsák és Kunffy Lajos művei is gazdára találhatnak az árverésen. A több milliót érő művek mellett lesznek olyan  festmények és műtárgyak is, amelyek már néhány tízezer forintért megvásárolhatók.

Évről évre egyre nő az aukció  ismertsége és forgalma. A korábbi évek tapasztalatai alapján több száz embert várnak az árverésre és az azt követő fogadásra – mondta az aukciósház vezetője.

Facebook hozzászólások