2022. január 21 , péntek - Ágnes

A Váci utca a világ legdrágábbjai között

Fotó: Facebook

A belváros bevásárlóutcáin különösen megnő a forgalom a karácsony előtti időszakban. Ilyenkor az üzletek bevételének jelentős része ebből az időszakból származtatható. Az ingatlanpiacon a legmagasabb bérleti díjak is ezekhez a helyekhez köthetők, különösen ott, ahol már rég óta az utca a luxusüzleteiről híres.

A Cushman & Wakefield összegyűjtötte, hogy hol milyen bérleti díjak vannak, mennyiért lehetne üzlethelyiséget bérelni a leghíresebb utcákban, amelyek között a budapesti Váci utca is szerepel.

Az elemzés 68 országot vizsgált meg. Minden országból az az utca került be a felmérésbe, ahol a legmagasabbak az üzlethelyiségek bérleti díjai. Ez alapján az élen a New York-i 5th Avenue végzett, ahol a 49. és a 60. utca között – vagyis a Central Parkig tartó szakaszon – átlagosan 28 ezer euró egy négyzetméter éves bérleti díja. Egy száz négyzetméteres üzlethelyiségnél ez havi 73 millió forintos bérleti díjat jelent. A további városok sorrendjében sincs azonban meglepetés. New Yorkot Hongkong, London, Milánó, Párizs, Tokió és Sydney követi a sorban.

Magyarország a 32. helyen áll a 68 felmért ország között. A Váci utca, mint legdrágább üzlethelységek bérleti díjaival rendelkező sétányban, átlagosan 100 négyzetméteres üzlethelység havi bérleti díja 3 720 000 Forint.

A továbbiakat itt olvashatja!

Forrás: Portfolio.hu

Facebook hozzászólások