2021. augusztus 2 , hétfő - Lehel

Új szabályok az online fizetéseknél

Új szabályokat fogadott el az Európai Bizottság az üzletekben bankkártyával és az online végrehajtott elektronikus fizetések biztonságosabbá tétele, a fizetési csalások mértékének jelentős visszaszorítása és a felhasználók bizalmas pénzügyi adatainak védelme érdekében.

Eszerint az elektronikus fizetés biztonságosabbá tétele érdekében a fizetés előtti hitelesítést legalább két, egymástól független elem használatával kell végezni. Például egy fizikai tárgy és egy jelszó, azonosító kombinációjával.

Pusztán egy jelszó vagy feltüntettet adat ezek után már nem lesz elegendő a fizetés végrehajtásához. Bizonyos esetekben a két független elem mellett szükség lesz egy, kizárólag az adott tranzakcióra érvényes kódra is.

A pénzforgalmi szolgáltatók mentesülhetnek e követelmény alól, amennyiben azonosítani tudják a csalásgyanús ügyleteket. Mentességet élvezhetnek emellett a kis összegű érintéses fizetések és tranzakciók, továbbá a fizetés bizonyos sajátos típusai, így a tömegközlekedési vagy parkolási díjak fizetése.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Napi.hu

Facebook hozzászólások