2019. március 25 , hétfő - Gábor

Szinte minden felújítást az ltpk-ből fizettek

Fotó: Pixabay

A társasházak számára a lakás-takarékpénztár (ltp) volt az egyetlen lehetőség, ami segített az időről időre felmerülő felújítási munkák finanszírozásában.

Nem az a baj, hogy a sok lehetőség közül egy eltűnik, hanem az, hogy az egyetlen lehetőséget vették el – nyilatkozta az ltp-s állami támogatás megszüntetésével kapcsolatban Kaplonyi György, Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSZSZ) elnöke a 24.hu-nak.

Kaplonyi György maga is aktív, közreműködésével cégeik 280 társasházat kezelnek Budapesten és Szegeden. Náluk még az átlagnál is több volt az ltp – csak annak a háznak nem kötöttek, amit erősen leromlott állapotban vettek át, és/vagy anyagi problémák voltak, és azonnal fel kellett újítani, nem lehetett várni. Az ltp-kből fizették a liftek felújítását, a festéseket, a vakolat javítását, szinte minden olyan munkát, amit a közös területeken kellett elvégezni. Ha nem lett volna ltp, akkor ezek a munkák eltolódtak volna 3-4-5 évvel későbbre, és mivel közben is romlott volna a felújítandó terület állapota, összességében többe kerültek volna a munkák is, jegyezte meg.

Facebook hozzászólások