2020. december 2 , szerda - Melinda

A Széchenyi Tőkealap Zrt. lett a pályázat nyertese

A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap alapkezelőjének kiválasztására kiírt pályázat nyertese a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. lett. A titulus feladatköréhez tartozik a hazai kis- és középvállalkozások támogatása, megerősítése, valamint a tőzsdei megjelenésüket elősegítő tőkebefektetések megvalósítása.

Az alapkezelő 13 milliárd forintos támogatással gazdálkodik, melyből elvárás, hogy évente 4-8 mikro-, kis- és középvállalkozás bevezetésére kerüljön sor a hazai multilaterális kereskedési platform (Multilateral Trading Facility) piacon, illetve az arra alkalmasak – magasabb kereskedési kategóriában – nyilvános tranzakciót is megvalósítsanak a tőzsdén. A tőkealap felhasználási köre széles lesz, vagyis a kiválasztott kkv-k bármilyen szektorból és az ország egész területéről élhetnek a finanszírozási lehetőséggel.

A tőkeprogram célja kettős: egyfelől támogatja a hazai vállalkozások fejlesztését, hatékonyságukat javítják, termékpalettájuk bővítésében segítenek, de új ügyfelek megszerzésében hatékony üzletfejlesztési programot is kialakítanak.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Piac és Profit

Facebook hozzászólások