2021. január 21 , csütörtök - Ágnes

Mi is az az 5G?

A szeptember 26-27-én Siófokon megrendezésre kerülő Internet Hungary konferencián hazai és külföldi szakértők beszélnek az 5G technológiáról.

Innováció a javából, a fejlesztők forradalmasítják az internetet és az „okosvilágot”. Az 5G technológia akkora durranás lesz, mint a mobilnet vagy a GPS a maguk idején. 2.0-ás mobilnet ha úgy tetszik, amelyen számítógépeink, okos telefonjaink, rendszereink, városaink, okos autóink, okos otthonaink kommunikálnak majd. Mindez pár éven belül be fog következni, az első tesztek már zajlanak is világszerte. 2020-ra akár néhány első generációs kereskedelmi hálózat is debütálhat.

Az adatsebessége, átvitele elképesztően gyors, de ez csak másodlagos képessége. Fő erőssége, hogy másodpercenként több száz adatcsomag utazhat. Mit jelent ez? Villámgyors mobilnetet, amivel az önvezető autók elkerülhetik a baleseteket, mivel az 5G hálózaton tudják egymás mozgását figyelni. de egy okos gyár is egyből tud lépni, ha mondjuk egy kamionja épp az árokba borult.

Összességében 50-szer lesz gyorsabb, több tíz milliárd SIM kártyát is tud majd egyszerre kezelni, szemben a mai 3G és 4G korlátaival.

A továbbiakat itt olvashatja!

Forrás: digitalhungary.hu

Facebook hozzászólások