2021. február 22 , hétfő - Gerzson

Mennyire súlyos munkaerőpiaci probléma az elvándorlás?

Fotó: Pexels/Bruce Mars

Vajon milyen lesz a jövő munkahelye? Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolását is célozni fogja az OTP Fáy András Alapítvány tudományos tevékenységével.

A szervezet jogutódként folytatja az 1991-ben alapított „Közösen a jövő munkahelyeiért” Alapítvány által megkezdett munkát, melynek célja a hazai foglalkoztatás viszonyainak, folyamatainak tudományos vizsgálata. Első lépésként az eddig elvégzett munka rendszerezésére és közzétételére került sor, a jövőben pedig új eszközökkel is bővül a munkaerőpiacra fókuszáló alapítványi tevékenység – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Több évtizednyi, a magyarországi foglalkoztatás kérdéseit vizsgáló tudományos munkásságot tett nemrégiben az interneten közkinccsé az OTP Fáy András Alapítvány.

A tudományos munkák az OTP Bank által 1991-ben alapított „Közösen a jövő munkahelyeiért” Alapítvány által működtetett kutatási és ösztöndíjprogramok keretében születtek az elmúlt évtizedek során. A digitális tudástárban a későbbiekben az ELTE és az OTP Fáy András Alapítvány közös tanár továbbképző-programja keretében készülő legszínvonalasabb szakdolgozatok, tanulmányok is helyet kapnak.

„A digitális tudástár elindításával az a célunk, hogy az ez idáig felhalmozott jelentős kutatási munkássággal hozzájáruljunk a hazai foglalkoztatás aktuális kérdéseinek megválaszolásához. Segíteni, támogatni kívánjuk a munka világával kapcsolatos tudományos munkát, így a publikussá tett tudományos anyagok akár szakdolgozathoz, disszertációhoz háttérinformáció-forrásként, akár új kutatási projektekhez inspirációként kiválóan használhatók” – hívta fel a figyelmet Dr. Mészáros Tamás, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektora.

 

 

 

Facebook hozzászólások