2020. február 21 , péntek - Eleonóra

Meleget árasztó faliképek

Korábban az elektromos árammal működtetett fűtések egyáltalán nem tartoztak a gazdaságos kategóriába. Ezeknek a fűtési megoldásoknak csak egyéb előnyeik okán volt és van még ma is létjogosultságuk a hagyományosnak tekinthető fűtési megoldások mellett.

Az infrafűtés a hagyományos fűtési rendszerektől gyökeresen eltérő módon, a természettől kölcsönzött megoldással, infra hősugárzás kibocsájtásával melegíti a környezetében lévő tárgyakat, szerkezeteket és a helyiségben tartózkodókat. Éppen úgy működik mint a többünk által jól ismert cserépkályha.

A témáról Tagányi Balázzsal, a Heat4All termékmenedzserével beszélgettünk.

Tagányi Balázs  /Fotó: Heat4All 

-Nagyon szépek ezek a képek. Ráadásul meleget árasztanak. Kiknek és milyen helyekre ajánlják?

Lakások, családi házak fűtésére egyaránt ajánljuk, sőt még páradúsabb helyiségekbe mint például fürdőszobába vagy pincehelyiségbe is.
Esztétikus és praktikus megoldást kínálunk önálló arculattal rendelkező partnereink számára, ahol igény kínálkozik a design-os megoldásokra: melyek tiszták, emellett hely- és energiatakarékosak.
Irodák, éttermek, szállodák, rendezvénytermek stb. számára kiegészítő vagy fő fűtési megoldásként egyaránt vannak ötleteink és megoldásaink. Fűtéseink széles választéka lehetőséget kínál arculati elemként való megjelenésükre (pl.: céges logó, motiváló felirat, stb) és dekorációra, ezáltal válik hangtalan dísszé és tökéletes fűtéssé a megálmodott enteriőrben.

-Folyamatos fűtésre számítsunk?

-Nem, fűtésünk akkor és addig működik, amíg a kívánt hőfokot el nem éri. Ettől lesz a rendszer igazán takarékos. A működést a termosztát fogja vezérelni. Különböző termosztát megoldásokkal rendelkezünk, melyet ügyfeleink igényeihez tudunk javasolni. Normál körülmények között egy fűtési szezonban átlagban napi 5-6 órás üzemidővel számolunk fő-fűtés esetén.

-Mit jelent az új generációs fűtőpanel?

-Innovatív technológiával dolgozunk, mérnökeink folyamatosan fejlesztenek. Ez azt jelenti, hogy bizonyos módosítások már „menet” közben is részévé válhatnak fűtéseinknek. A tökéletességre törekszünk! Az új generáció azonban egy nagyobb ugrást jelent gyártás technológiában, mely komoly €uro milliós beruházással járt.

Piaci sikereinknek köszönhetően alkottuk meg az új Iconic névre keresztelt generációt, mely bővülő ügyfélkörünk és a piac által támasztott igényeket teljes mértékben képes kiszolgálni. Mostanra elmondhatom, hogy igazi sikertörténetről van szó. Összefoglalva az új Iconic generáció 15%-kal energiatakarékosabb lett, hatásfokában is felülmúlja európai kategóriás ellenfeleit, lényegesen nagyobb gyártókapacitás mellett változatlanul magas gyártási színvonalon teljesítünk, emellett jelentősen bővült a design palettánk is. A belsőépítész és designer szakmák vágyait teljesítettük: mostantól bármilyen arculati elképzelést (képbeli vagy színbéli) kiváló minőségben teljesíteni tudunk. Ahogy ezt hirdetjük is „Design unlimited”. Röviden ez lenne a második generáció címszavakban.

-Mi az infra fűtés előnye a többihez képest?

-Az előnye pontosan a sugárzó hőben rejlik. A sugárzó hő révén közvetlen módon, gyorsan és hatékonyan tudjuk pótolni a hőveszteséget. Minél nagyobb az infrafűtés infravörös hőkibocsátása, annál hatékonyabb működésre képes.

A konvektív fűtés a levegőnek adja át a hőt, ami a cirkuláló meleg levegő révén fűti át az épületet ill. a helyiséget. Ha ezt a folyamatot közvetlen hőátadással kiváltjuk, akkor jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

Az elektromos üzemű infrafűtés vagy infrapanel hőhullámok segítségével közvetlenül képes pótolni a falakból eltávozó hőt. Sokkal tisztább, megbízhatóbb, energiatakarékosabb és még karbantartásmentes is. Egy minőségi infrapanel akár 50 éven túl is üzemképes maradhat.

A hosszútávra tervezhetőség miatt a pénztárca számára is takarékossá válik és jóérzéssel tölthet el minket, hogy törődünk és sokat teszünk tiszta környezetünkért is!

-Túlmelegedésre kell számítanunk?

-Nem fog túlmelegedni.  Mérettől függően több szenzort helyeztünk el fűtéseinkben, ami biztos védelmet jelent a túlmelegedés ellen: gyakorlatilag ki van zárva, hogy bármilyen problémát okozzon.

Hány évre tervezhetünk vele?

-A Heat4All-tól megszokott magas gyártási színvonalnak és minőségi alkotóelemeknek köszönhetően fűtéseinket 50 évnél is hosszabb időre tervezhetik ügyfeleink. Speciális ötvözetű fűtőszálunkat, több mint százezer üzemórás működésre terveztük, mely rendkívül hosszú élettartammal bír. Fűtéseink voltaképp akár örökölhetőek is.
Generációs fűtéseink 1-1 darabja 24 órás tesztüzemben működik az év 365 napján, mely több 10 év működését modellezte eddig, változatlan teljesítmény és hibamentes működés mellett.

(X)

Facebook hozzászólások