2024. május 16 , csütörtök - Botond, Mózes

A megfelelő praxisterv kidolgozása elengedhetetlen

Louise Beddow, a DPAS Dental Plans üzletfejlesztési menedzsere a Dentistry.co-uk-nak beszélt arról, hogy mennyire fontos a megfelelő tervek készítése a fogászati praxisban.

A megfelelő kezelési terv előnye, hogy a páciens annak hatására rendszeresebben látogat el fogorvosához, így a szakember képes a preventív gondozásra is időt szakítani ahelyett, hogy mindig akut problémákkal kellene foglalkoznia. Így nagyobb a valószínűsége annak, hogy a páciens hosszútávon is lojális marad fogorvosához, és elégedett a szolgáltatásokkal.

Beddow úgy véli, hogy a praxisoknak érdemes időt és pénzt fektetni a marketingtervbe is. Érdemes megkeresni azt a szolgáltató céget, aki felvállalja egyben a kommunikációt, mivel így a brandépítéstől át a közösségi média-jelenlétig minden egy kézben összpontosul. A megfelelő üzleti terv is fontos, segítségével a cash flow is garantált, hiszen többnyire nem a szakértelem, hanem a pénzmozgás hiánya az, ami miatt egy vállalkozás tönkremegy.

A cég valóban nem a levegőbe beszél. A DPAS Dental Plans az elmúlt hónapban 1800 pácienst menedzselését vette át, a praxis főként a megtakarítás lehetősége miatt választotta őket, mint szolgáltatót. A javaslataiknak köszönhetően a fogászati praxis ma már mintegy havi 1200 font (kb. 430.000 forint) megtakarítást eszközöl.

 

Forrás: Medipress