2019. február 21 , csütörtök - Eleonóra

Különleges gumik az Eco-marathonon

Ismét rajthoz áll a londoni Eco-marathonon Magyarország leghatékonyabb elektromos autója, a SZElectricity.

A Széchenyi István Egyetem oktatói és hallgatói által készített elektromos versenyautó a Bridgestone jóvoltából olyan ultrakönnyű, kis gördülési ellenállású, nagy átmérőjű Ologic abroncsokkal indulhat az elektromos autók legnagyobb világversenyén, amelyek súlya mindössze 1,5 kilogramm, gördülési ellenállása pedig 30%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos abroncsoké.

A pénteken és szombaton megrendezésre kerülő versenyen az elektromos autóknak 35 perc alatt kell minél nagyobb távot megtenniük a lehető legkisebb energiafelhasználással, amelyben kulcsszerepe lesz a különleges abroncsoknak.

A Shell Eco-marathon a világ legnagyobb energiahatékonysági versenye, amelyen az idén 24 ország több mint 143 egyetemi csapata indul a saját maga által tervezett és épített elektromos járművekkel. A versenyen az elektromos autóknak 35 perc alatt kell a lehető leghosszabb távot megtenni 1 kilowattórának megfelelő energia segítségével. Ezzel az energiamennyiséggel a SZElectricity, Magyarország leghatékonyabb elektromos autója, 195 km-t is képes megtenni. Ezt azt jelenti, hogy 45 forintból Soprontól Budapestig autózhatnánk a mindössze 100 kg súlyú, karbonszálas borítású kocsival, amely a 4. leghatékonyabb elektromos városi koncepcióautónak bizonyult Londonban a tavalyi versenyen.

Facebook hozzászólások