2024. február 27 , kedd - Ákos, Bátor

Fenntarthatóságról az iskolapadban

Egy héten keresztül a természet és a környezet megóvásáé volt a főszerep a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

A Bridgestone Tatabánya munkatársai interaktív órákkal, játékos kvízzel, edukációs anyagokkal és ajándékokkal készültek az iskolásoknak, hogy közelebb hozzák számukra a fenntarthatóságot és a zöldebb életmódot.

A vállalat már korábban is szervezett közös programokat a környei általános iskolával, így a mostani együttműködést is örömmel fogadták a diákok és tanárok egyaránt. Ezúttal a negyedikes és nyolcadikos gyerekek vehettek részt egy-egy interaktív csoportfoglalkozáson.

A gyár munkatársai játékos formában osztották meg, mit is jelent a fenntarthatóság, mit tehetnek a kicsik és nagyok otthon és az iskolában azért, hogy megóvják a Földet. Az órák végén a vállalatok szerepét is bemutatták, például azokat a zöld célokat, amelyek a tatabányai gyár kitűzött maga elé. Az órákon izgalmas beszélgetések alakultak ki a fenntarthatóság környezeti és társadalmi hatásairól. Annak érdekében, hogy az általános iskolások ne csak egy-egy óra erejéig foglalkozzanak a témával, több edukációs plakát, illetve a korosztályoknak megfelelő kvíz is készült. A helyes kitöltőket 100 darab újrahasznosított anyagból készült tornazsákkal ajándékozta meg a Bridgestone.

„Nagyon örültünk a felkérésnek, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fenntarthatóság fogalmával már a kisgyermekek is korán megismerkedjenek. Az órákon nagy érdeklődést mutattak a kicsik és nagyok egyaránt, jó volt látni, hogy aktívan kiveszik a részüket, kérdéseket tesznek fel, tippeket osztanak meg egymással, hogyan tudják megóvni a bolygót”mondta Magyarits Katalin, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

A Bridgestone Tatabánya tettekben is megmutatja fenntarthatósági céljait. A hazai gyár idén márciustól áramfogyasztását 100 százalékban megújuló erőforrásokból fedezi.  A gumiabroncsgyártó vállalta, hogy legkésőbb 2050-től kizárólag fenntartható forrású nyersanyagokat használ majd a gyártásban, folyamatosan növelve ezek arányát az elkövetkezendő években.