2021. január 21 , csütörtök - Ágnes

Családi cég – a házassági szerződés jó ötlet lehet

Fotó: Pixabay

Nem rajongunk a gondolattól, hogy a boldogító igen előtt házassági szerződés csúfítsa el az induló közös életet, ám akik együtt kezdenek vállalkozásba, talán megfontolhatnák az ötletet.

Ha magánéletileg mégsem sülnének el jól a dolgok, érdemes felkészülni minden eshetőségre, ugyanis a családi céget nem könnyű felezni.

A KSH adatai szerint ezer lakosra jutó házasságkötések száma Magyarországon 2015 óta emelkedő tendenciát mutat, hosszú idő után újra 4 fölé ment. 2016-ban ez már 5,3, 2017 első 11 hónapjában pedig ezer lakosra 5,4 házasságkötés jutott. Válásra 2016-ban 19,6 ezer alkalommal került sor, vagyis ezer lakosra jutott 2. A válások évenkénti száma az ezredfordulót követő évtizedben 24-25 ezer körül alakult, amelyben az ezt követő években határozott csökkenés következett be, 2014-ben – ötven év után először – 20 ezer alatt maradt a számuk, és egy kis ingadozás után, 2016-ben is ez alatt maradt.

Ugyanis a házassági életközösség alatt megkezdett vállalkozói tevékenységből származó jövedelmek közös vagyonnak minősülnek – írja a Portfolio.

Facebook hozzászólások