2020. október 23 , péntek - Gyöngyi

Az oktatási rendszer bizonytalanná teszi a jövőt

Az InfoRádió Aréna című műsorában Chikán Attila közgazdász nyilvánította ki véleményét az oktatás problémájáról, eredménytelenségéről. Fontos a pénz, de nemcsak az hiányzik, hanem a szemléletváltás is.

A közgazdász szerint a hazai gazdaság versenyképességét az intézményrendszer iránti bizalmatlanság fogja vissza. Hangsúlyozza: A központi irányításból adódóan hiányoznak az oktatási rendszerből a szellemi mozgások.

Magával a szemléletmóddal vannak óriási gondok, a mostani tanulók bizonytalanok jövőjüket tekintve, sejtésük sincs mit fognak dolgozni pályájuk csúcsán, hiszen teljesen más munkakörök lesznek – mondja Chikán Attila.

A közgazdász szerint a felsőoktatás is nagyon komoly problémákkal küzd.

„A duális képzés számomra egyfajta szimbóluma a hibás útnak.”

A gyerekek megnézik a cégek, vállalatok működését, ki, mit csinál, s megtanulják, hogy egy multicég tökéletesített munkásai legyenek. Mindezt a gazdasági felsőoktatásban az alapoktatás színvonalának rovására csinálják – folytatja a közgazdász.

Valóban meglehetősen kardinális kérdés, hogy hogyan lehet megtanítani a diákokat a tanulásra. Itt kezdődnek a gondok. Máskülönben nem fognak tudni alkalmazkodni az előttük álló változásokhoz.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: InfoRádió.hu

Facebook hozzászólások