2020. december 1 , kedd - Elza

Az NBC felfüggesztette a nőket becsmérlő újságírót

Az NBC televízió felfüggesztette a reggeli műsorából Billy Busht, azt az újságírót, akivel Donald Trump jelenlegi republikánus elnökjelölt tizenegy évvel ezelőtt a nőket trágár módon becsmérelte.

A 44 éves Billy Busht a televízió vezetősége meghatározatlan időre függesztette fel, de nem mondott fel neki. Bush volt Donald Trump beszélgetőpartnere azon a titokban rögzített videón, amelyet péntek este hozott nyilvánosságra a The Washington Post internetes oldala, s amelyen az akkor még “csak” milliárdos ingatlanfejlesztő és valóságshow-sztár Trump a nőket megalázó trágár kijelentéseket tett. Billy Bush akkoriban még az Access Hollywood című szórakoztató műsor munkatársa volt, s élénken helyeselt Trumpnak, miközben ő is mondott néhány keresetlen trágárságot a nőkről. A felvétel nyilvánosságra kerülése után Bush bocsánatot kért, s arra hivatkozott, hogy akkor még fiatal volt, azóta “érettebb” lett és ma már nem fogalmazna így.

Az NBC televízió Today (Ma) című, háromórás reggeli műsorában Savannah Guthrie műsorvezetőnő jelentette be, hogy a műsor harmadik óráját ezentúl nem Bush vezeti majd. Mivel az NBC munkatársait a munkaadójukkal kötött szerződés titoktartásra kötelezi, ezért ők nem nyilatkoztak az ügyben. A USA Today című lapban kiszivárgott információk szerint azonban a reggeli műsor gyártásvezetője körlevélben értesített mindenkit, hogy Bush “nyelvezetére és viselkedésére egyszerűen nincs bocsánat”, s ő közölte az NBC vezetőségének döntését is a munaktársakkal.

Az NBC reggeli műsorában egyébként élesen bírálták Donald Trump stílusát a vasárnap esti elnökjelölti vitában, s Chuck Todd hírigazgató – aki egyúttal a csatorna legtekintélyesebb politikai vitaműsorának a szerkesztő-műsorvezetője is – azon véleményének adott hangot, hogy Trump vasárnap esti hangvétele tovább mélyítette az amerikai társadalomban amúgy is meglévő megosztottságot.

 

mti.hu

Facebook hozzászólások