2024. április 17 , szerda - Rudolf

 Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben

A cég átfogó eredménye 148 százalékkal 458 millió forintra, árbevétele pedig 21 százalékkal, 38,4 milliárd forintra nőtt az első fél évben – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Az IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerint elkészített, konszolidált, nem auditált jelentésben kiemelték, az eredmény növekedéséhez AutoWallis mindhárom üzletága – a nemzetközi és belföldi disztribúciós, illetve autóipari szolgáltatói – hozzájárult, de főként az utóbbi kettő teljesített kiemelkedően.

Az árbevétel-növekedés alapja, hogy miközben az EU-ban 3,1 százalékkal esett vissza az újautó-értékesítés az időszakban, a magyar újautó-piac 5,3 százalékkal, a 2014 után csatlakozó tagállamokban 1,4 százalékkal bővült. A csoport „értékteremtő képessége szempontjából Kelet-Közép-Európa és a Balkán tekinthető tényleges működési régiójának”.

Közleményük szerint az árbevétel növekedési üteménél is nagyobb mértékben javult a működés hatékonysága.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az első féléves eredmények kapcsán kiemelte, hogy a társaság az év elején meghirdetett ötéves stratégiában kijelölt úton halad: az első féléves adatok jól mutatják a lehetőségeket az organikus növekedés terén, és az is látszik, hogy az AutoWallis piacai az uniós átlagot meghaladó növekedést képesek felmutatni.

„A stratégiában olyan akvizíciókkal számolnak, amelyek az árbevétel és az eredmény növekedéséhez egyaránt hozzájárulnak. Eddig 20 konkrét, potenciális akvizíciós célpontot azonosítottak, melyek közül több esetben megtörtént a kapcsolatfelvétel, az adatgyűjtések elindultak, és az elsőkörös ajánlatok több esetben megtörténtek”- mondta a vezérigazgató.

 

(MTI)