2024. május 15 , szerda - Zsófia

Anyagi rásegítés a kis- és középvállalkozások részére

Az Európai Beruházási Alap és az Erste Bank Hungary megállapodásának köszönhetően 67 millió euró értékben juthatnak finanszírozáshoz a kis- és középvállakozások.

Az Európai Bizottsági Alap vezérigazgatója örül, hogy sikerült megkötni az InnovFin névre hallgató garanciamegállapodást, amellyel kifejezetten magyarországi kis- és középvállalkozásokat támogathatunk.

A megállapodás megkötésével kapcsolatban az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy „üzleti célkitűzéseinkkel összhangban folyamatosan azon dolgozunk, hogy irányt mutassunk az innovatív kis- és közepes vállalatok finanszírozása terén”.

Az Európai Beruházási Terv feladata a beruházások előtt álló akadályok lebontása, a figyelemfelkeltés és technikai segítség különféle beruházási projektek számára, valamint annak biztosítása, hogy az új és a meglévő finanszírozási forrásokat körültekintően használják fel. Az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) keretében eddig finanszírozásra jóváhagyott projektek és megállapodások a várakozások szerint több mint 264 milliárd euró beruházást generálnak az EU 28 tagállamában, és ezáltal 589 ezer kis- és középvállalatot támogatnak – írja a Kamaraonline.