2024. április 17 , szerda - Rudolf

A Diageo és a Zwack közösen segíti az újrainduló vendéglátóhelyeket

A tavaly évvégi lezárások után, két hónapja indulhattak újra a vendéglátóhelyek. A szektort drasztikusan érintették a járvány miatti korlátozások, a bizonytalan környezet az elmúlt másfél évben komoly kihívások elé állította az ágazatban dolgozó munkavállalókat és vállalkozókat.

A Diageo és a Zwack Unicum közösen szeretnék támogatni partnereik újraindulását. A Zwack képviselői ezekben a hetekben juttatják el az 508 darab termékcsomagot. Emellett a vendéglátóhelyek megkapják a Diageo Bar Academy hasznos újraindulási tanácsait és koktélreceptjeit is, írták a közleményben.

A Zwack Unicum adatai alapján június közepére a vendéglátóhelyek mintegy 90%-a kinyitott, és a gyengébb május után júniusban mindenhol beindult a forgalom. Úgy látják, hogy a teraszok és a labdarúgó-Európa-bajnokságot vetítő helyszínek a legfelkapottabbak jelenleg. Ezzel szemben a jellemzően beltéri helységgel rendelkezőknek a legnehezebb, főleg vidéken. A Zwack partnerei örülnek, hogy újra vendégeket fogadhatnak és működtethetik üzletüket, ellenben nehezen találnak szakképzett személyzetet, hiszen az elmúlt időszak alatt sokan elhagyták a szakmát, más ágazatban helyezkedtek el.

„A szektorban dolgozók hihetetlen megpróbáltatásnak voltak kitéve az elmúlt időszakban. Ezzel, a Diageóval közösen megszervezett akcióval szeretnénk partnereinket a támogatásunkról biztosítani, hiszen hiszünk benne, hogy kulcsfontosságú szerepük van közösségünk életében. Szerencsések vagyunk, hogy lehetőségünk van a legnépszerűbb termékekkel megajándékozni kisebb és nagyobb helyeket az ország összes pontján” – mondta Frank Odzuck, a Zwack Unicum vezérigazgatója.

„Egy ilyen rendkívüli év után a vendéglátóhelyeknek minden segítségre szüksége van, hogy visszatérjenek a helyes pályára. A világjárvány idején, amikor a legnagyobb szükség volt rá, szerettünk volna segíteni közösségünknek. A Diageo Bar Academy programunkon keresztül bárvezetési és kiszolgálói készségeket oktattunk a vendéglátóhelyek munkatársai ezrei számára Kelet-Európában, köztük Magyarországon is, a nyitás támogatása érdekében. Örülünk, hogy összefoghatunk szeszes italaink forgalmazó partnerével, a Zwack Unicummal e közös kezdeményezés megvalósításában. Reméljük, hogy a nyár fellendülést hoz az ágazat számára, és hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk ezzel a gesztussal” – tette hozzá Michael Holm, a Diageo kelet-európai régióért felelős ügyvezető igazgatója.