2019. október 19 , szombat - Nándor

Fűtőszál és neccharisnya

A Szinimpex Kft. két magyar fiatal – Sinka Annamária és  Kovács Szinisa- tulajdonában lévő vállalkozás Kecskeméten. Sinka Annamáriával, a cég egyik tulajdonosával beszélgettünk.

A 2013-ban indult cég fő profilja az elektromos fűtőelemek egyedi –és sorozat gyártása, melyek az ipar széles területén alkalmazhatóak különböző közegek,  szerszámok és gépek fűtésére.

– Az ipar számos terültére tudjuk vállalni az elektromos fűtőszálak gyártását a megrendelőink igényei szerint, a megfelelő tanúsítványok biztosításával. Munkánk végzéséhez elengedhetetlen az idegen nyelvek ismerete.  A Szinimpex Kft. csapata szakmailag felkészült fiatal emberekből áll.

– Kinek jutott eszébe a zokni, harisnya vonal?

– 2017 végén kaptuk a megkeresést a szerb VERITAS zokni és harisnya gyártól és úgy döntöttük a párommal, hogy felmérjük a piaci lehetőségeket Magyarországon. A divat egyébként is mindig érdekelt. Többek között 12 éve vagyok textilbeszerző a családom lakástextil nagykereskedésében.

– Hogy talált önökre ez a lehetőség?

– Egyik szerb beszállítónkkal történő üzleti tárgyalás során merült fel a téma. Ők ajánlották ezt a céget, akik szerettek volna a magyar piacon is megjelenni és terjeszkedni. A termékportfóliójuk áttekintése utána, valamint egy alapos piackutatást követőn belevágtunk a LUX zokni-és harisnya forgalmazásába. Azóta a VERITAS szerb gyárnak vagyunk a kizárólagos magyarországi  képviselete és forgalmazója.

Nagyszerűen tudunk együttműködni a VERITAS-szal, mivel családi vállalkozásként működnek, hasonlóan a mi cégünkhöz. Egyedi mintázatú zoknik gyártását is vállaljuk, talán ebben vagyunk mások, mint a konkurencia.

Üzleti elképzelésünknek megfelelően 2018. elején indultunk el egy weblappal és egy webshoppal. Termékeink már számos magyar divatáru üzletben is kaphatóak. Tervben van a német piac irányában történő terjeszkedés is. Mivel a gyártó céggel hasonlóak a céljaink, mindenben támogatják munkánkat.

– Szóval a külföldi piacra nyitottak lennének?

– Természetesen. Azt szeretnénk, ha minél hamarabb megismernék a LUX zokni és harisnya termékeit mind a magyar vevők, mint a környező országokban is. Felkészültek vagyunk szakmailag és nyelvtudással egyaránt, így várjuk a megkereséseket a külföldi piacról is.

(X)

Facebook hozzászólások