2020. május 30 , szombat - Zsanett, Janka

Biztonság, védelem, rugalmasság

Az Euro Mini Storage az első olyan önkiszolgáló kiadó raktár Magyarországon, amely kifejezetten egyedi raktározási célra jött létre. A kanadai vállalkozás 2009-ben nyitotta meg kapuit Budapesten. Forgács Krisztiánnal, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

Közel 10 éve vannak jelen a piacon. Az un. külföldi selfstorage iparágat ők vezették be.

-Nálunk a koncepció más. Cctv kamerarendszerek vannak, külön riasztó minden raktárszobában, ami egy beléptető rendszerhez van automatikusan kötve. Ez az extrabiztonság. A tulajdonosok úgy gondolták, hogy Magyarországon minden biztonsági elemet, ami a piacon megtalálható beépítenek. Nálunk 24 órás élő őrzés is van. Ez sincs külföldön sehol.

-Kiket céloztak meg? 

-A nők azok, akik sok mindenben döntenek a családokban. A raktározással kapcsolatos dolgokban sincs ez másképp. Ők tudják mi az ami megy, és mi marad. Mitől kell végérvényesen megszabadulni és mire lesz egyszer szükség. Ha kicsi a hely otthon, akkor nálunk lehetőség van a tárolásra. Tehát a kérdésére válaszolva igen, őket céloztuk meg elsősorban a dizájnnal.

-Rövid vagy hosszabb távú elhelyezések vannak inkább?

-Átlagosan 6 hónap szokott lenni. Nagyjából 60-70 százalékban költözésre használják. Ha nincs meg még az új hely, akkor itt el tudja helyezni a holmiját, felújítás esetén, ha ki kell költözni arra az időszakra az otthonból. Vagy, ha nem férnek el, szeretnének teret felszabadítani vagy nagyobb házba költözni, az olcsóbb megoldást választják és bérelnek egy raktárt, amibe tudnak pakolni. A másik, a hosszabb távú bérlés inkább a cégekre jellemző. Ők években gondolkodnak. A költöztetésben is tudunk segíteni. Van egy partnerünk, aki költöztetéssel foglalkozik, őket szoktuk ajánlani. Ha kisebb dologról van szó, a cégünk furgonjával a kollégám tud intézkedni. És van egy boltunk, ahol minden csomagolóeszközt meg lehet vásárolni.

-Előfordulhat, hogy hétvégén, vagy munkaidő után jut eszükbe valami, amire szükségük lenne.

-Rugalmasak vagyunk. A nálunk bérelt raktárhoz a hét minden napján, 24 órában hozzáférhetnek az ügyfelek.

-Mi történik akkor ha a bérlő nem tud fizetni tovább és el sem tudja vinni az ott tárolt dolgokat?

-Olyankor jönnek az érdekességek. Végigmegyünk a hivatalos procedúrán a szerződésben kikötött részeket betartva, és eljuthatunk addig, hogy ki kell nyitni a raktárt. Megnézzük, hogy mi van benne, és ha olyanokat találunk ami értékesíthető, akkor azokat a szerződés szerint eladjuk, vagy eladományozzuk.

-Munka erőterületén mekkora a fluktuáció? Sokan dolgoznak önöknél?

-Szerencsére nagyon minimális, mert jó csapat vagyunk. Nem is kellünk ide sokan, összesen vagyunk 5-en, amiből 3-an már az indulás óta itt vannak. Eleinte úgy volt, hogy ez lesz a zászlóshajó és még 3 vagy 4 kisebb épületet alakítunk ki, de jött a válság, próbáltunk talpon maradni. Ez olyannyira sikerült, hogy jelenleg 90-95 %-os kihasználtsággal működünk. Van egy kisebb terület, amit itt az épületen belül is ki tudunk alakítani kisebb raktárakra, és ha az is megtelik, akkor lépünk tovább.

 

(X)

Facebook hozzászólások