2022. január 21 , péntek - Ágnes

Akik játszanak a fénnyel

A Vesta Home, mint márkanév több, mint 10 éve van jelen a hazai lakberendezési és árnyékolástechnikai piacon. Egy közel 30 éve elkezdett családi vállalkozást álmodott tovább Hevesi Kata és Horváth Norbert.

-Ti árnyékolástechnikával foglalkoztok, de ha egy komplett teraszt szeretnék csináltatni, akkor annak sincs akadálya?

-Pontosan. A betonozástól egészen a szerkezet helyének a kialakítása is a mi feladatunk.

-Az árnyékolókat csak ti tudjátok beállítani, vagy később aztán az ügyfél is?

-Van amit nyilván csak garanciavesztés mellett tud állítani, de természetesen folyamatosan rendelkezésre állunk, ha ilyen kérés van. A fix napvitorla kifeszítését azért hamar meg lehet tanulni, a különböző kitekerhető árnyékolóknál viszont nincs szükség állítási lehetőségre, hiszen ezek télen-nyáron kint tudnak maradni, és akár gombnyomással, akár a kézi verzió esetében lehet változtatni a helyzetükön.

-Mi a sláger terméketek?

-Legnagyobb mennyiségben napellenzőt adunk el, utána jönnek a különböző kitekerhető napvitorlák, de a csúcs a pergola rendszerek. Igazából egy téli-nyári kertről van szó ami fűthető, világítással és minden egyébbel, nyilván ez már más árfekvés. Azt azért tudni kell, hogy bár ez egy nyaralás ára, hosszú távon 15-20 év garanciával gyártott termékekről beszélünk, szemben a napellenző öt év gyártói garanciájával szemben. Sokan ez évben otthon tervezik a nyaralást, ezért megnőtt az érdeklődés a pergolák iránt, amit már a bemutatótermünkben is meg lehet tekinteni.

-Tervre szükség van?

-Van, akinek megvannak az ötletei, akár már építésszel meg is tervezte, így ha kimegyünk, már csak átnézzük, és meglátjuk, hogy az ügyfélnek mi az igénye, és mi az, amit a pénztárcához kell igazítani. Nyilván mi is rengeteg külső-belső építész partnerrel dolgozunk együtt több éve, aki látványtervet csinál, statikai megoldást ajánl.

A teljes tervezés és kivitelezés különböző fázisában mindig  átbeszéljük, hogy hova mit rakjunk. Hova kerül beton, az oszlop és minden egyéb. Nyilván ez a komplett terasznál fontos. A legvégső pillanatban rakjuk fel a felső meg az oldalsó árnyékolókat, utána jön a grill, a kerti bútor és az egyéb kertészeti termékek. Fontos, hogy olyat hozzunk létre, ami az ügyfélnek is fokozza az otthoni nyaralás élményét, hogy mindenki elégedett legyen, hogy a megrendelő azt mondja, hogy igen, ez az amire gondoltam.

(X)

Facebook hozzászólások