2022. október 3 , hétfő - Helga

Visszaestek az uniós átutalások

Az uniós tőketámogatások megcsappanása miatt novemberben csökkent Magyarországnak a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külső bevételi többlete, úgynevezett finanszírozási képessége az előző hónaphoz hasonlítva – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb  havi fizetésimérleg-adatokból.

A folyó fizetési mérleg novemberi 344 millió eurós többlete mindössze 18,2 millióval lett alacsonyabb az októberinél, az uniós tőkeátutalások összege azonban az októberi 225,7 millió után csak 37,6 milliót tett ki, így a tőkemérleg többlete 188,3 millióval kisebb volt.

A fizetési mérlegben az áruk és szolgáltatások exporttöbblete 23,2 millió euróval, 929,9 millióra nőtt, ám a külföldiek befektetései után járó jövedelmek hazautalása is 58,4 millió euróval emelkedett az októberihez képest és 826,8 millió euróra rúgott. A jövedelmeken belül a külföldiek működőtőke befektetései után repatriált profit 43 millió euróval meghaladta az előző havit és 686,7 millió eurót tett ki.

 

MTI

Facebook hozzászólások