2019. április 20 , szombat - Konrád, Tivadar

Valószínűleg megkapják az IT-szakemberek a fizetésemelést

2017-es év elején az informatikusok kétharmada fizetésemeléshez jutott. A NetAcademia Oktatóközpont által végzett online felmérések szerint azonban a nők ebben ritkábban részesültek, mint a férfiak.

A szakmában dolgozók kétharmada idén is számít fizetésemelésre, főleg a 26-35 év közötti korosztály – derül ki a felmérések alapján. A kutatásban résztvevő munkaadók legfőbb motivációja a piaci elvárásoknak való megfelelés a bértárgyalások során. A munkavállalóknak pedig nincs nehéz dolguk a fizetésemelés-kérés kapcsán, ugyanis jelenleg 25 ezer fős az informatikushiány. A munkáltató ezért az egyre jobb fizetéssel, játszószobával, jóléti szolgáltatások bevezetésével igyekszik megtartani az IT-szakembereket.

Az informatikusoknak mindössze 3 százaléka maradéktalanul, 13 százaléka alapvetően, míg 31 százalékuk inkább elégedett jelenlegi fizetésével. Mindezek ismeretében az sem véletlen, hogy az IT-szakemberek kétharmada idén is számít arra, hogy növekszik a bére: 40 százalékuk legalább 5 százalékos, harmaduk 10-15 százalékos, ugyancsak harmaduk pedig 15 százalék feletti emelést remél, vagy már meg is kapta azt – írja a ado.hu.

Facebook hozzászólások